Monday, October 27, 2008

Kejohanan Wajadiri Taekwon-Do IPT di UPSI (2 Ogos 2008)

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 5 comments
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera...

Seperti yang semua maklum, aku baru saja bukak blog ni, dgn tarikh keramatnya 27 hb Oktober 2008. Almaklumlah takde pengalaman lagi.. So, dari semasa ke semasa InsyaAllah akan ku cuba tingkatkan. Terima kasih kpd Anis yang selalu menyokong. Huhuhuhu.. Walaupun aku rasa nak post peristiwa ni dah terlalu lambat, tapi aku nak jugak post sebab nak kasi meriah sikit blog aku yang comel ni. Ngehehehehe.. (perasan dowh).


Bermula di sini, aku mula join tournament ITF, karna sebelumnya aku ini WTF. ITF (International Taekwon-Do Federation) dan WTF (World Taekwon-Do Federation). Personally, ITF punya cara agak ganas berbanding WTF yang agak banyak 'sukuriti'nya. Main tumbuk2 tuh...sakit, merah2 muka aku rasa macam nak kembung. Hahahahaha.. besttt..!!!~ Aku terpaksa bertempur dengan seseorang yang pada hemat aku, sudah banyak pengalaman, budak UiTM Perak. Cuak pun ada... Rasa rileks saja pun ada. Dan seperti dulu juga (waktu pengalaman pertama masuk tournament WTF), aku kurang menonjolkan apa yang aku sepatutnya tonjol (ada ke..??). Mungkin saja ingin mencari pengalaman dulu macam mana rasa berlawan dlm ITF ni.. (kunun jer laa). Inilah kenangan zahir yang aku ada.. ada lagi sebenarnya, tapi nanti penuh pulak page aku dengan gambar2 je. Huhuhuhu.. Renung2kan..


Sibuk aje haa En. Fadzli ni.. Kan dah muncul tanduk.. Ben, kesian kau lebam sebelah bijik mata ko. Takpe, kau tetap comel.. Wakakakaka. Ni aku nak perkenalkan, orang yang di balik tabir blog aku nih, Cik Anis.. Nu haa... Double peace yoooaahhh... Ahahahaha..







Aku hanya memerhatikan dari jauh jerk.. Sampai sekarang aku tak tahu macam mana nak main game ni, sebab abang2 & kakak2 TKD je yang tahu main.. Nama game lagi aku tak tahu!! Hahahahahaha.. Game ni kira game 'wajib' la bagi senior2 ni, sebabnya tak kiralah dalam bus ke, duduk sesaja lepas tournament ke, mesti main game tu... Game yang memerlukan keprihatinan tinggi. Main ramai2 nampak best.. tapi sayang aku tak paham pun. Wakakakakakaka..




Hari tournament. Sebelum bertolak pulang, sempat lagi bergambar dengan Cik Anis (yang masih tak lekang dari medal nya...banggalah katakan. Hahahahaha..Tahniah! =p), Mai (roomate aku yang agak ternyata kesengalannya, walaupun nampak lembut di luar), & juga tak tinggal, Tok Wan Pamie.. sedap yer kene kejutan ais dari aku? Hahahahaha..


Sekian saja, kenangan yang dapat aku paparkan. Sikit2 dah la.. lemak berkrim pulak nak taruk sumer. Tata.. Terima kasih.
Lalalalalala..~~~ Wassalam.

5 comments:

marissa norfis said...

waah!!!besh nyer korang...huhuhu...windu kenangan masa ak msk tae kwan do dulu...zaman muda2 ak dulu....hehehe..tp xder arr terer cam ko...ko leh jd sifu dah nie....hikhik...

~ f i Q ~ said...

belum lagi maa... lek2 lu... x cukup terror lagi ni..hahahha... apsal x nak join dah?

shu_umeera said...

aku tak sengal lah pikaaa...
aku lah roomate ko yg paling baek..huhuhuhu!!!
~~lemah lembut x bertempat~~
somebody has said that to me!!
huhuhuhuhu!!! peace!

~fiQ~ said...

x stuju.. hahahaha

mustang said...

mne gmbar senior mu yg macho ini? hahaha