Tuesday, December 23, 2008

[1] Inilah dia...

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 2 comments
Assalamu'alaikum dan Salam Sejahtera..


Aku kembali semula! Yiieeehhhaaaa... Terima kasih yang tidak terhingga utk sesiapa yang tanya bila aku nak update blog. Huhuhuhu... ada juga yang setia follow blog aku yerk. Syukran jazilan.. (terharu). Jasa kalian membaca coretan hidupku, akan ku kenang.. Huhuhu..
Untuk post kali ini, sekadar ingin berkongsi bersama semua apa yang telah aku lalui sepanjang satu semester di bumi Pahang ini.. Dan yang pastinya, pengalaman yang menjadikan aku 'seseorang' di masa akan datang!~ Very precious.... Mungkin tak teratur aku susun ni, maaflah ya.. ting tong sikit, macam aku jugak. Wakakakakaka...



BRIGED SISWA: Pertolongan Cemas (9 Ogos 2008)

Setiap pelajar Tahun 1 (ikut kumpulan.. aku kumpulan ketiga) wajib mengambil Briged Siswa kerana dikira sebagai salah satu subjek. Briged Siswa terbahagi kepada 3 bahagian, iaitu ‘Team Building Camp’, Pertolongan Cemas, dan juga Ujian Kecergasan. Aku dah melalui bahagian pertama di Sungai Lembing. Huhuhuhu.. Lepas tu, bahagian kedua pula, Pertolongan Cemas, untuk kumpulan aku diadakan di blok W. Orang yang memberi ceramah tu pula bernama Madam Mala, seorang wanita India yang sangatlah spoting dan 'tough'… Hahaha.. Jujurnya, aku tak mengantuk langsung dalam kelas beliau walaupun malam sebelum tu tidur tak cukup. Heheheheh.. Beliau pandai merangsang pelajar untuk memberi perhatian kepadanya. Ada juga kadang-kadang terselit menceritakan pengalamannya kemalangan. Lucu sey!~ Cukup dengan gaya, ayat penceritaannya, perghhh... memang sesuailah kalau masuk pertandingan bercerita. Confirm menang! Ahahahahaha… Dekat-dekat akhir masa, kitaorang perlu praktikkan apa yang diberitahu. Inilah dia............



Masa 'Team Building Camp'


Ni kumpulan aku punya kerjalah ni. Kesian Kak Suri.. Huhuhu... Macam trojan hasil kerja kami. Ahahahahaha...



Inilah kumpulan aku, para doktor tak bertauliah... bergambar bersama 'pesakit'.. ngeh ngeh ngeh..


C16 : Sesi bergambar (12 Ogos 2008)

C16 ni nama kelas aku kalau nak tahu. Dengan jujurnya, aku suka dan bahagia menjadi salah satu warga kelas ini sebab suasananya harmoni dan diaorang semua baik-baik dan kadang-kadang mencetuskan suasana meriah… (jika nak dibandingkan dengan kelas aku semasa matrikulasi). Huhuhuhu… Yang perempuan komited, yang lelaki menggamatkan suasana. Memang best! Korang memang spoting… Untuk sesi 08/09, kitaorang perlu tangkap gambar sekelas untuk tujuan tertentu. Hari yang dijadualkan bagi kelas kami, jatuh pada hari Selasa pagi. Hari itu juga tiada kelas. Jadi, adalah beberapa ahli yang lupa (tidur ler tu…) maka terlambat ke sesi penggambaran, termasuk aku.. Ngeh ngeh ngeh… Sebab aku rasa macam dah tak sempat, aku pun mengambil keputusan tak mahu mandi. Sofie, kawan baik aku di UMP, pun sarankan aku tak payah mandi. Wuhuhuhu… Ssyyyhhh.. senyap tau! Wakakakakakaka… tapi aku tempek bedak dan bersiap seperti orang yang dah mandi dan segar. Tengok… Natural kan aku?? Hakhakhakhakhak… Inilah dia............

Hatiku berbunga ketika ini.. Entah kenapa.. Hahahahaha..


With Sofie & Shahrul holding CJ7.. Heheheh.. Best! Banyak barang-barang menarik..


Payung Cina.. Heheheh..


Inilah rakan baik di UMP, Sofie, Azie, Marissa... Sengal belaka semua ni!~ kecuali aku.. Ahahaha.. jangan mareeee...



Antara item yang menarik ada di situ... Pelik pula aku tengok gambar ni. Pakai formal, kat muka tak formal langsung. Huhuhu... Kekanak ribena sungguh!


Oh roomate2ku....

Minggu tu (aku tak ingatlah pula bila.. Huhuhu..) banyak betul janji temu aku berbuka puasa. Popularlah katakan…. Ahahahahaha.. (Perasan dowh =p). Sehari lepas berbuka puasa dengan pelajar perempuan kelas aku, C16, dekat-dekat dengan warung Arirang, aku berbuka pula dengan rakan sebilik aku, 3 orang, Syai, Meme, dan Mai. Kitaorang berbuka di kawasan yang sama tapi warung berlainan sebab kawasan tu ada lebih kurang 4-5 warung. Servisnya lambat! Huhuhuhu.. tapi sempatlah juga bersuka ria dengan tangkap gambar bersama dan melihat gelagat manusia yang membanjiri warung tu. Hehehehe.. biasalah kan, bulan puasa…. Kitaorang order nasi putih beserta lauk-lauk seperti tom yam dan adik beradiknya. Hikhikhikhik… Bolehlah tahan, dah tak kisah sedap atau tidak asalkan dapat mengisi perut yang dah mula bersyair.. Hohoho… Selepas berbuka puasa, kitaorang ke bandar Kuantan untuk beli nasi lemak yang Meme kata best. Untuk buat makan tengah malam @ sahur. Hehehehe.. Awal ek kitaorang beli. Tapi tak kisahlah. Lepas tu, balik terus.. dah tak ada plan ke mana-mana lagi sebab kena jimat duit sewa kereta ni! Huhuhuhu… Inilah dia............


Meme dan Mai.. Meme, kau muncung tengok mana tu?? Huuhu...



Syai dan Fiq..

Tom yam yang menarik dan wangi... Ahahahahaha...

Tuesday, October 28, 2008

Terima Kasih... Thank You.. & Syukran Jazilan..

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 14 comments
Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera...

Maybe it's not too late........................








<<< Marissa Norfis binti Omar Firdaus Kumar, (Cik Marissa). One of my best buddy in UMP. Haiyohhh... She still got time to show her 'peace' in Programming Techniques class. Hellloooooo... Mr. Wan Syahrir in front lor.. Focus ok! Hahahahahaha..






Malam Pancawarna Pahlawan... Snap a shot with 'Abang Presiden 08/09', Mohd. Khairul Najmie bin Mohd. Nor, (Namie). Even his size like my younger brother - Form 1.. hehehehe.. but his personality is 'big'. Errr.. Why I didn't notice that he is taller than me until I looked at this pic? Huhuhuhuhu... >>>





Who are these two people? What are so specials about them? Are they stars? Hahahaha.. Absolutely, NO! For you guys, they're no one. For me, they're 'someone'. These two people involved while creating my blog. Because of Cik Marissa's blog, it inspires me to have my own blog, create by my own. While creating this blog, most of the things I shared with Najmie. Every opinion, advices I took without a doubt. He also calm as always, facing my 'karenah'..hahahha.. (teruk ke Namie? =p). Well... I'm in learning process. So, forgive me if there any mistakes. Next time, together we'll build an official/unofficial blog for Kelab Taekwon-Do ITF UMP, InsyaAllah.. and also Nur Hanis binti Ihsan, (Cik Anis), who always gives comments and critics my blog (waiting for your blog haa...). Maybe all of you say "alah..buat blog je pun.. it's nothing lah..". Well, it's up to you. I'm appreciate what my friends did for me, and love to say thanks to them. So what? Thank you, terima kasih, and syukran jazilan...

Monday, October 27, 2008

Kejohanan Wajadiri Taekwon-Do IPT di UPSI (2 Ogos 2008)

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 5 comments
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera...

Seperti yang semua maklum, aku baru saja bukak blog ni, dgn tarikh keramatnya 27 hb Oktober 2008. Almaklumlah takde pengalaman lagi.. So, dari semasa ke semasa InsyaAllah akan ku cuba tingkatkan. Terima kasih kpd Anis yang selalu menyokong. Huhuhuhu.. Walaupun aku rasa nak post peristiwa ni dah terlalu lambat, tapi aku nak jugak post sebab nak kasi meriah sikit blog aku yang comel ni. Ngehehehehe.. (perasan dowh).


Bermula di sini, aku mula join tournament ITF, karna sebelumnya aku ini WTF. ITF (International Taekwon-Do Federation) dan WTF (World Taekwon-Do Federation). Personally, ITF punya cara agak ganas berbanding WTF yang agak banyak 'sukuriti'nya. Main tumbuk2 tuh...sakit, merah2 muka aku rasa macam nak kembung. Hahahahaha.. besttt..!!!~ Aku terpaksa bertempur dengan seseorang yang pada hemat aku, sudah banyak pengalaman, budak UiTM Perak. Cuak pun ada... Rasa rileks saja pun ada. Dan seperti dulu juga (waktu pengalaman pertama masuk tournament WTF), aku kurang menonjolkan apa yang aku sepatutnya tonjol (ada ke..??). Mungkin saja ingin mencari pengalaman dulu macam mana rasa berlawan dlm ITF ni.. (kunun jer laa). Inilah kenangan zahir yang aku ada.. ada lagi sebenarnya, tapi nanti penuh pulak page aku dengan gambar2 je. Huhuhuhu.. Renung2kan..


Sibuk aje haa En. Fadzli ni.. Kan dah muncul tanduk.. Ben, kesian kau lebam sebelah bijik mata ko. Takpe, kau tetap comel.. Wakakakaka. Ni aku nak perkenalkan, orang yang di balik tabir blog aku nih, Cik Anis.. Nu haa... Double peace yoooaahhh... Ahahahaha..







Aku hanya memerhatikan dari jauh jerk.. Sampai sekarang aku tak tahu macam mana nak main game ni, sebab abang2 & kakak2 TKD je yang tahu main.. Nama game lagi aku tak tahu!! Hahahahahaha.. Game ni kira game 'wajib' la bagi senior2 ni, sebabnya tak kiralah dalam bus ke, duduk sesaja lepas tournament ke, mesti main game tu... Game yang memerlukan keprihatinan tinggi. Main ramai2 nampak best.. tapi sayang aku tak paham pun. Wakakakakakaka..




Hari tournament. Sebelum bertolak pulang, sempat lagi bergambar dengan Cik Anis (yang masih tak lekang dari medal nya...banggalah katakan. Hahahahaha..Tahniah! =p), Mai (roomate aku yang agak ternyata kesengalannya, walaupun nampak lembut di luar), & juga tak tinggal, Tok Wan Pamie.. sedap yer kene kejutan ais dari aku? Hahahahaha..


Sekian saja, kenangan yang dapat aku paparkan. Sikit2 dah la.. lemak berkrim pulak nak taruk sumer. Tata.. Terima kasih.
Lalalalalala..~~~ Wassalam.

Testing...Testing....

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 7 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Err.. first, I would like to express that I feel quite funny to have my own blog, while creating this blog also I 'sengih2'. Dunno y..huhuhuhu.. Let me laugh first. Hahahahahahahaha...Wakakakakaka.. Adeehh.. ok, enough. Thank you.

Ok, let me introduce to all of you out there the owner of this blog, definitely is me. Her name is Nur Syafiqah binti Ahmad Termidi, was born in Taiping, Perak. She's going to 20, on 21st January 2009... 87 days more to go. Unfortunately, she's not happy as she feel sooooo old when up to '2' digit. Huhuhuhu... Right now, she's in Universiti Malaysia Pahang (UMP), taking Computer Science (Computer System & Networking) for the intake 08/09. Used to study in Penang Matriculation College, in One-Year-Programme. Live in Kepala Batas, Pulau Pinang. Here's the address, you may send invitation cards, 'kad raya' or whatever you insist to give her (birthday gift is the most she expected..hihihi) : No. 2, Lorong Seri Indah 3, Taman Seri Indah, 13200 Kepala Batas, Seberang Perai (U), Pulau Pinang. I guess that's all for right now... Have no idea lor what to add..almost 4 a.m. right now. hurmm.. we'll see next time. Nyte yar..