Thursday, June 20, 2013

Mistake

Edit Posted by ~ f i Q ~ with No comments
Assalamu'alaikum and a good day to you and to me as well,

Ok. Kali ni kita bercerita pasal kesilapan atau kata omputeh nya mistake. Daripada mistake, kita learn something yang valuable which akan beri kesan kepada the rest of our lives. Maksudnya, kita akan take note apa yang telah kita alami akibat dari mistake itu.

If..

..and if..

you ever do the mistake AGAIN, then it is not called mistake anymore. For second time *and onward maybe* , it is called as our fault. Haaaa.. sebab apa? Dah belajor dari mistake tapi tak reti-reti nak faham dan beringat dan amalkan juga apa yg dah dipelajari.

Ha padan mukalah, if the consequence of the fault kita sendiri tu menyakitkan kita. Perlu salahkan siapa? Salahkan orang yg menyakiti kita? Nehi, nehi.. Tunjuk kat diri sendiri.

Salah diri sendiri !


It's your fault, neither him nor her

Yang terkilan,
Nur Syafiqah