Tuesday, October 28, 2008

Terima Kasih... Thank You.. & Syukran Jazilan..

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 14 comments
Assalamu'alaikum & Salam Sejahtera...

Maybe it's not too late........................








<<< Marissa Norfis binti Omar Firdaus Kumar, (Cik Marissa). One of my best buddy in UMP. Haiyohhh... She still got time to show her 'peace' in Programming Techniques class. Hellloooooo... Mr. Wan Syahrir in front lor.. Focus ok! Hahahahahaha..






Malam Pancawarna Pahlawan... Snap a shot with 'Abang Presiden 08/09', Mohd. Khairul Najmie bin Mohd. Nor, (Namie). Even his size like my younger brother - Form 1.. hehehehe.. but his personality is 'big'. Errr.. Why I didn't notice that he is taller than me until I looked at this pic? Huhuhuhuhu... >>>





Who are these two people? What are so specials about them? Are they stars? Hahahaha.. Absolutely, NO! For you guys, they're no one. For me, they're 'someone'. These two people involved while creating my blog. Because of Cik Marissa's blog, it inspires me to have my own blog, create by my own. While creating this blog, most of the things I shared with Najmie. Every opinion, advices I took without a doubt. He also calm as always, facing my 'karenah'..hahahha.. (teruk ke Namie? =p). Well... I'm in learning process. So, forgive me if there any mistakes. Next time, together we'll build an official/unofficial blog for Kelab Taekwon-Do ITF UMP, InsyaAllah.. and also Nur Hanis binti Ihsan, (Cik Anis), who always gives comments and critics my blog (waiting for your blog haa...). Maybe all of you say "alah..buat blog je pun.. it's nothing lah..". Well, it's up to you. I'm appreciate what my friends did for me, and love to say thanks to them. So what? Thank you, terima kasih, and syukran jazilan...

Monday, October 27, 2008

Kejohanan Wajadiri Taekwon-Do IPT di UPSI (2 Ogos 2008)

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 5 comments
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera...

Seperti yang semua maklum, aku baru saja bukak blog ni, dgn tarikh keramatnya 27 hb Oktober 2008. Almaklumlah takde pengalaman lagi.. So, dari semasa ke semasa InsyaAllah akan ku cuba tingkatkan. Terima kasih kpd Anis yang selalu menyokong. Huhuhuhu.. Walaupun aku rasa nak post peristiwa ni dah terlalu lambat, tapi aku nak jugak post sebab nak kasi meriah sikit blog aku yang comel ni. Ngehehehehe.. (perasan dowh).


Bermula di sini, aku mula join tournament ITF, karna sebelumnya aku ini WTF. ITF (International Taekwon-Do Federation) dan WTF (World Taekwon-Do Federation). Personally, ITF punya cara agak ganas berbanding WTF yang agak banyak 'sukuriti'nya. Main tumbuk2 tuh...sakit, merah2 muka aku rasa macam nak kembung. Hahahahaha.. besttt..!!!~ Aku terpaksa bertempur dengan seseorang yang pada hemat aku, sudah banyak pengalaman, budak UiTM Perak. Cuak pun ada... Rasa rileks saja pun ada. Dan seperti dulu juga (waktu pengalaman pertama masuk tournament WTF), aku kurang menonjolkan apa yang aku sepatutnya tonjol (ada ke..??). Mungkin saja ingin mencari pengalaman dulu macam mana rasa berlawan dlm ITF ni.. (kunun jer laa). Inilah kenangan zahir yang aku ada.. ada lagi sebenarnya, tapi nanti penuh pulak page aku dengan gambar2 je. Huhuhuhu.. Renung2kan..


Sibuk aje haa En. Fadzli ni.. Kan dah muncul tanduk.. Ben, kesian kau lebam sebelah bijik mata ko. Takpe, kau tetap comel.. Wakakakaka. Ni aku nak perkenalkan, orang yang di balik tabir blog aku nih, Cik Anis.. Nu haa... Double peace yoooaahhh... Ahahahaha..







Aku hanya memerhatikan dari jauh jerk.. Sampai sekarang aku tak tahu macam mana nak main game ni, sebab abang2 & kakak2 TKD je yang tahu main.. Nama game lagi aku tak tahu!! Hahahahahaha.. Game ni kira game 'wajib' la bagi senior2 ni, sebabnya tak kiralah dalam bus ke, duduk sesaja lepas tournament ke, mesti main game tu... Game yang memerlukan keprihatinan tinggi. Main ramai2 nampak best.. tapi sayang aku tak paham pun. Wakakakakakaka..




Hari tournament. Sebelum bertolak pulang, sempat lagi bergambar dengan Cik Anis (yang masih tak lekang dari medal nya...banggalah katakan. Hahahahaha..Tahniah! =p), Mai (roomate aku yang agak ternyata kesengalannya, walaupun nampak lembut di luar), & juga tak tinggal, Tok Wan Pamie.. sedap yer kene kejutan ais dari aku? Hahahahaha..


Sekian saja, kenangan yang dapat aku paparkan. Sikit2 dah la.. lemak berkrim pulak nak taruk sumer. Tata.. Terima kasih.
Lalalalalala..~~~ Wassalam.

Testing...Testing....

Edit Posted by ~ f i Q ~ with 7 comments
Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Err.. first, I would like to express that I feel quite funny to have my own blog, while creating this blog also I 'sengih2'. Dunno y..huhuhuhu.. Let me laugh first. Hahahahahahahaha...Wakakakakaka.. Adeehh.. ok, enough. Thank you.

Ok, let me introduce to all of you out there the owner of this blog, definitely is me. Her name is Nur Syafiqah binti Ahmad Termidi, was born in Taiping, Perak. She's going to 20, on 21st January 2009... 87 days more to go. Unfortunately, she's not happy as she feel sooooo old when up to '2' digit. Huhuhuhu... Right now, she's in Universiti Malaysia Pahang (UMP), taking Computer Science (Computer System & Networking) for the intake 08/09. Used to study in Penang Matriculation College, in One-Year-Programme. Live in Kepala Batas, Pulau Pinang. Here's the address, you may send invitation cards, 'kad raya' or whatever you insist to give her (birthday gift is the most she expected..hihihi) : No. 2, Lorong Seri Indah 3, Taman Seri Indah, 13200 Kepala Batas, Seberang Perai (U), Pulau Pinang. I guess that's all for right now... Have no idea lor what to add..almost 4 a.m. right now. hurmm.. we'll see next time. Nyte yar..